10 Ocak 2015 Cumartesi

Kara aristokrasi ve Bilderberg Grubu

Bilderberg Grubu!Dünya'nın Yöneticileri!


Bilderberg Grubu!Dünya'nın Yöneticileri
1954'te Hollanda'nın Oosterbeck kentindeki Bilderberg Oteli'nde ilk toplantılarını yapan,adlarını bu otelin isminden alan grup,dünyadaki elit tabakayı bir araya getirmek,kontrolü tek yerden sağlayabilmek amacıyla kurulan,dünyaya egemen olma planları yapan Avrupa ve Kuzey Amerikalı güç elitlerinden oluşan uluslarüstü bir gruptur.CFR ve diğer örgütlerin Avrupa ayağını ve etkinliğini teşkil etmek için politik bir filozof ve aynı zamanda Polonyalı Yahudi bir haham olan Joseph Retinger ve Rothchild tarafından teşvik edilen Hollanda Prensi Bernhard tarafından kurulmuştur.
Kendilerinden önceki Tapınak Şovalyeleri gibi bu grup da ''Birleşmiş Avrupa'' kurma çabası içindeydiler ve içindeler de.Avrupa'yı birleştirme hareketleri arasında,bu grup Avrupa Ortak Pazarı'nı ve kıtada kullanılan ortak para birimi Euro'yu ortaya çıkaran Roma Antlaşması'nın yapılmasına yardımcı olmuştur.Hollanda temelli pro-AB(Avrupa Birliği) öncelidir.Bu grubun hem üyeliği hem etkinlikleri gizlidir.İsveç'teki ''Masters of Wisdom'' Locası'na bağlı,33. dereceli bir Mason olan ve ''Bilderberglilerin Babası'' sayılan Joseph Retinger ve Prens Bernhard'ın katılımıyla Avrupa ve Amerika'dan toplantıya çağırılacakların listeleri yine Joseph Retinger'in başkanlığında hazırlanmıştır.
Avrupa elitlerinin toplantıları 1940'lara kadar uzanmakla birlikte 1950'lerin başlarına kadar resmi biçimde örgütlenmemiştir.Bilderberg Grubu'nun kurucusu ''Bilderberg Babası'' Polonyalı bir sosyalist olan Dr. Joseph Hieronim Retinger ve Hollanda Prensi Mason Bernhard,dünyayı yöneten elitleri bir araya toplayıp ''Tek Dünya Devleti'' hareket planlarını daha da ateşlemiştir.Ayrıca Hollanda Prensi Mason Bernhard Nazi Schutzstaff(SS)'in eski bir üyesiydi ve evlilik yoluyla Dutch Shell Oil'de başlıca hissedarlardan biri oldu.
Joseph Hieronim Retinger,Averell Harriman tarafından ABD'ye getirilmiş,David ve Nelson Rockefeller,John Foster Dulles ve o dönem CIA Başkanı Walter Bedell Smith gibi önemli isimlerle yaptığı bir dizi görüşmenin ardından İngiltere'ye büyükelçi olarak atanmıştır.Bilderberg'in kuruluşundaki,ABD istihbarat örgütlerinin,özellikle CIA'nin rolü olduğu çok iyi bilinmektedir.ABD bu grupta başlarda Life dergisinin CIA bağlantılı yayımcısı C.D. Jackson tarafından temsil ediliyordu.Jackson,Başkan Eisenhower'in özel psikolojik savaş danışmanıdır ve JFK suikastından saatler sonra Zapruder filmini satın alan,sonra da bu filmi halkın görmesini engelleyerek suikasta ilişkin resmi kuramı koruyan kişi olarak tanınmaktadır.
Bilderberg'in şimdiki üyeleri arasında Ronald Reagan yönetiminden beri Merkez Bankası Başkanı olan Alan Greenspan bulunmaktadır.
Bilderberg Grubu,küresel anlamda etkili başka gizli topluluklarla karşılıklı bağlara sahiptir.Grubun başkanı aynı zamanda Dış İlişkiler Konseyi(CFR) ile bağlı olan Royal İnstitute o International Affairs'in de başkanı olan Büyük Britanyalı Lord Peter Carrington'dur.
CFR,Trilateral Komisyon ve Bilderberg gruplarının arkasındaki ve aralarındaki bağı sağlayan güç David Rockefeller'dir.Bilderberg Grubu'nun yönetciliği ve finansörlüğü Rothschild ve Rockefeller aileleri tarafından yürütülmektedir.
Bilderberg Grubu ismini ne kadar Hollanda'nın Oosterbeck kentindeki Bilderberg Otelinden alsa da gerçek ismi bilinmemektedir.Prens Bernhard,Habsburg Hanedanlığı'nın soyundandır ve bu hanedanlık kökünü İsa'nın soyunu sürdüren Merovenj Hanedanlığı'na bağlar.Prens Bernhard,Papa'yı veto etme yetkisine sahip dünyadaki tek kişidir ve Avrupa'nın en eski ve soylu ailelerinin oluşturduğu Kara Asalet'in veya Kara Aristokrasi'nin lideridir.Şimdiki grup başkanı İngiliz banker Lord Peter Carrington'dur.
Bilderberg üyeleri;Avrupa Kraliyet Aileleri(Birleşik Krallık,İsveç,Hollanda ve İspanya),Hollanda Prensi Bernhard,Hollanda Prensesi Beatrix,Avusturya Kralı Otto Van Habsburg,İspanya Kralı Juan Carlos,İngiltere Prensi Philip,Danimarka Prensi Axel,Helmut Kohl,Bill Clinton,Henry Kissenger,Robert McNamara,David Rockefeller Sr.,David Rockefeller,Baron Guy de Rothschild,Emma Rothschild,Lord J. Rothschild,Lord Peter Carrington;
Türkiye'deki üyeler arasında;
Yer Yıl Katılım
St. Simons Adası, ABD 1957 Muharrem Nuri Birgi, Adnan Menderes (Daveti kabul etti, katılamadı)
Buxton, İngiltere 1958 Muharrem Nuri Birgi (Diplomat)
Cannes, Fransa 1963 Muharrem Nuri Birgi (NATO Temsilcisi)
Williamsburg, ABD 1964 Muharrem Nuri Birgi (NATO Temsilcisi)
Villa D’Este, İtalya 1965 Muharrem Nuri Birgi, Nejat F. Eczacıbaşı (Eczacıbaşı Holding)
Wiesbaden, Almanya 1966 Muharrem Nur Birgi
Cambridge, İngiltere 1967 Muharrem Nur Birgi,
Mont Tremblant, Kanada 1968 Muharrem Nur Birgi, İlter Türkmen (Diplomat)
Marienlyst, Danimarka 1969 Muharrem Nur Birgi,
Bad Ragaz, İsviçre 1970 Muharrem Nur Birgi,
Woodstock, ABD 1971 Selahattin Beyazıt (Pirelli, GS eski Başkanı), Muharrem Nur Birgi
Knokke, Belçika 1972 Selahattin Beyazıt, Muharrem Nur Birgi
Saltsjöbaden 1973 Selahattin Beyazıt, Muharrem Nur Birgi
Megeve, Fransa 1974 Selahattin Beyazıt, Muharrem Nur Birgi
Çeşme, Türkiye 1975 Semih Akbil (Diplomat), Selahattin Beyazıt, Muharrem Nur Birgi, İhsan Sabri Çağlayangil (Dışişleri Bakanı), İhsan Doğramacı (Akademisyen), Bülent Ecevit, Turan Feyzioğlu (Siyasetçi), Oğuz Gökmen (Diplomat-yazar), Kamran İnan (Bakan), Hasan E. Işık (Dışişleri Bakanı), Gülten Kazgan (Akademisyen-yazar), Halil Tunç (Sendikacı), Memduh Yaşa (Akademisyen-siyasetçi), Selçuk Yaşar (Tüsiad kurucularından,Tuborg-Pınar Holding)
Torquay, İngiltere 1976 Selahattin Beyazıt, Muharrem Nur Birgi
Princeton, ABD 1978 Selahattin Beyazıt,
Baden, Almanya 1979 Selahattin Beyazıt
Bad Aachen 1980 Selahattin Beyazıt, Muharrem Nur Birgi
Bürgenstock 1981 Selahattin Beyazıt (Bu tarihte yürütme komitesine giriyor), Kamran İnan,
Sandefjord 1982 Selahattin Beyazıt, Haluk Özgül (Norveç Büyükelçisi), Metin Toker (Milliyet köşe yazarı),
Chateu Montebello 1983 Selahattin Beyazıt, M. Nuri Birgi, İlter Türkmen (İçişleri Bakanı), Baki Alkın (Türkmen’in asistanı)
Chateu Montebello 1984 Yıldırım Aktürk, (Devlet Bakanı Yardımcısı), Selahattin Beyazıt, Tarık Şara (Enka Holding)
Rye Brook 1985 Selahattin Beyazıt, M. Nuri Birgi, Jak V. Kamhi (Profilo), Osman Olcay (Dışişleri Bakanı, NATO temsilcisi)
Gleneagler 1986 Selahattin Beyazıt, Yavuz Canevi (Merkez Bankası Başkanı), Seyfi Taşhan (Dış Politika Enstitüsü Direktörü),
Villa D’este 1987 Gündüz Aktan (Başbakan Danışmanı), Selahattin Beyazıt, Zekeriya Yıldırım (Merkez Bankası Başkanı)
Telfs-Buchen 1988 Selahattin Beyazıt, Ali Bozer (İçişleri Bakanı), Rüştü Saraçoğlu (Merkez Bankası Başkanı)
La Toja 1989 Selahattin Beyazıt, Ali Bozer (Bakan Yardımcısı), İsmail Cem (CHP Milletvekili),
Glen Cove 1990 Selahattin Beyazıt, Erdal İnönü, Mesut Yılmaz,
Baden-Baden 1991 Selahattin Beyazıt, Vahit M. Halefoğlu (eski Dışişleri bakanı), Tugay Özçeri (Dışişleri bakanlığı diplomatı),
Evian-les Bains, Fransa 1992 Selahattin Beyazıt, Emre Gönensay (Başbakan baş danışmanı),
Vouliagmeni 1993 Selahattin Beyazıt, Hüseyin E Çelem (Yunanistan Büyükelçisi), Talat S. Halman (Akademisyen), Rüştü Saraçoğlu (Merkez Bankası Başkanı)
Helsinki, Finlandiya 1994 Ali Hikmet Alp (Diplomat), Selahattin Beyazıt, Rahmi Koç (Koç Holding)
Zürih, İsviçre 1995 Selahattin Beyazıt, Cem Boyner (Yeni Demokrasi Hareketi), Hikmet Çetin (Eski Dışişleri Bakanı),
Toronto, Kanada 1996 Selahattin Beyazıt, Gazi Erçel (Merkez Bankası), Emre Gönensay (Dışişleri Bakanı),
Atlanta, ABD 1997 Selahattin Beyazıt, Dinç Bilgin (Sabah), Gazi Erçel (Merkez Bankası), Üstün Ergüder (Boğaziçi Dekanı), Sinan Tara (Enka Holding),
Ayrshire, İskoçya 1998 Uğur Bayar (Özelleştirme İdaresi), İsmail Cem (Dışişleri Bakanı), Meral Gezgin Eriş (IKV Başkanı), Suna Kıraç (Koç Holding),
Sintra, Portekiz 1999 Gazi Erçel, Sedat Ergin (Hürriyet), Suna Kıraç, Erkut Yüceoğlu (Tüsiad),
Brüksel, Belçika 2000 Nuri Çolakoğlu (NTV), Muharrem Kayhan (Söktaş),
Stenungsund, İsveç 2001 Gazi Erçel, Özdem Sanberk (İngiltere Büyükelçisi),
Chantilly, ABD 2002 Kemal Derviş (Ekonomi Bakanı), Bülend Özaydınlı (Koç Holding), Özdem Sanberk,  
Versaille, Fransa 2003 Ali Babacan (Ekonomi Bakanı), Mehmet A. Ağar (DYP), Özdem Sanberk,
Stresa, İtalya 2004 Ali Babacan, Hasan Cemal (Milliyet Köşe yazarı), Kemal Derviş (Milletvekili), Mustafa Koç (Koç Holding)
Rottach-Egern, Almanya 2005 Ali Babacan, İmregül Gencer (Global Investment), Cüneyt Ülsever (Hürriyet köşe yazarı),
Ottowa, Kanada 2006 Egemen Bağış, Ümit Boyner (Boyner Holding), Mustafa Koç, Kemal Köprülü (ARI Hareketi), Fehmi Koru (Yenişafak), Soli Özel (Akademisyen Bilgi Üniv.),
İstanbul, Türkiye 2007 Ali Babacan (Ekonomi Bakanı), Mehmet A. Birand (Köşe yazarı), Ümit Boyner, Cengiz Çandar (Gazeteci), Hikmet Çetin, Cem Duna (Eski AB elçisi), Emre Gönensay, Mustafa Koç, Ayşe Soysal (Boğaziçi Dekanı), Arzuhan Doğan Yalçındağ (Doğan Holding), Erkut Yüceoğlu (Tüsiad)
Chantilly, ABD 2008 Ali Babacan, Zeynep Göğüş (Gazeteci), Mustafa Koç, Faik Öztrak (Milletvekili), Ferit Şahenk (Doğuş Holding),
Vouliagmeni, Yunanistan 2009 Ali Babacan, Mustafa Koç, Suzan Sabancı Dinçer (Sabancı Holding), Agah Uğur (Borusan Holding),
Barcelona 2010 Ali Babacan, Mustafa Koç, Sami Kohen (Milliyet), Suzan Dinçer Sabancı, Agah Uğur,
St. Morriz, İsviçre 2011 Sürreyya Ciliv (Turkcell, Tayyibe Gülek Domaç (Eski İçişleri Bakanı), Mustafa Koç, Şefika Pekin (Pekin&Bayar Hukuk Firması)
vardır.
2012 yılında katılanlar arasında;
Chairman
 

 
FRA Castries, Henri de Chairman and CEO, AXA Group
     
DEU Ackermann, Josef Chairman of the Management Board and the Group Executive Committee, Deutsche Bank AG
GBR Agius, Marcus Chairman, Barclays plc
USA Ajami, Fouad Senior Fellow, The Hoover Institution, Stanford University
USA Alexander, Keith B. Commander, US Cyber Command; Director, National Security Agency
INT Almunia, Joaquín Vice-President - Commissioner for Competition, European Commission
USA Altman, Roger C. Chairman, Evercore Partners
PRT Amado, Luís Chairman, Banco Internacional do Funchal (BANIF)
NOR Andresen, Johan H. Owner and CEO, FERD
FIN Apunen, Matti Director, Finnish Business and Policy Forum EVA
TUR Babacan, Ali Deputy Prime Minister for Economic and Financial Affairs
PRT Balsemão, Francisco Pinto President and CEO, Impresa; Former Prime Minister
FRA Baverez, Nicolas Partner, Gibson, Dunn & Crutcher LLP
FRA Béchu, Christophe Senator, and Chairman, General Council of Maine-et-Loire
BEL Belgium, H.R.H. Prince Philippe of 
TUR Berberoğlu, Enis Editor-in-Chief, Hürriyet Newspaper
ITA Bernabè, Franco Chairman and CEO, Telecom Italia
GBR Boles, Nick Member of Parliament
SWE Bonnier, Jonas President and CEO, Bonnier AB
NOR Brandtzæg, Svein Richard President and CEO, Norsk Hydro ASA
AUT Bronner, Oscar Publisher, Der Standard Medienwelt
SWE Carlsson, Gunilla Minister for International Development Cooperation
CAN Carney, Mark J. Governor, Bank of Canada
ESP Cebrián, Juan Luis CEO, PRISA; Chairman, El País
AUT Cernko, Willibald CEO, UniCredit Bank Austria AG
FRA Chalendar, Pierre André de Chairman and CEO, Saint-Gobain
DNK Christiansen, Jeppe CEO, Maj Invest
RUS Chubais, Anatoly B. CEO, OJSC RUSNANO
CAN Clark, W. Edmund Group President and CEO, TD Bank Group
GBR Clarke, Kenneth Member of Parliament, Lord Chancellor and Secretary of Justice
USA Collins, Timothy C. CEO and Senior Managing Director, Ripplewood Holdings, LLC
ITA Conti, Fulvio CEO and General Manager, Enel S.p.A.
USA Daniels, Jr., Mitchell E. Governor of Indiana
USA DeMuth, Christopher Distinguished Fellow, Hudson Institute
USA Donilon, Thomas E. National Security Advisor, The White House
GBR Dudley, Robert Group Chief Executive, BP plc
ITA Elkann, John Chairman, Fiat S.p.A.
DEU Enders, Thomas CEO, Airbus
USA Evans, J. Michael Vice Chairman, Global Head of Growth Markets, Goldman Sachs & Co.
AUT Faymann, Werner Federal Chancellor
DNK Federspiel, Ulrik Executive Vice President, Haldor Topsøe A/S
USA Ferguson, Niall Laurence A. Tisch Professor of History, Harvard University
GBR Flint, Douglas J. Group Chairman, HSBC Holdings plc
CHN Fu, Ying Vice Minister of Foreign Affairs
IRL Gallagher, Paul Former Attorney General; Senior Counsel
USA Gephardt, Richard A. President and CEO, Gephardt Group
GRC Giannitsis, Anastasios Former Minister of Interior; Professor of Development and International Economics, University of Athens
USA Goolsbee, Austan D. Professor of Economics, University of Chicago Booth School of Business
USA Graham, Donald E. Chairman and CEO, The Washington Post Company
ITA Gruber, Lilli Journalist - Anchorwoman, La 7 TV
INT Gucht, Karel de Commissioner for Trade, European Commission
NLD Halberstadt, Victor Professor of Economics, Leiden University; Former Honorary Secretary  General of Bilderberg Meetings
USA Harris, Britt CIO, Teacher Retirement System of Texas
USA Hoffman, Reid Co-founder and Executive Chairman, LinkedIn
CHN Huang, Yiping Professor of Economics, China Center for Economic Research, Peking University
USA Huntsman, Jr., Jon M. Chairman, Huntsman Cancer Foundation
DEU Ischinger, Wolfgang Chairman, Munich Security Conference; Global Head Government Relations, Allianz SE
RUS Ivanov, Igor S. Associate member, Russian Academy of Science; President, Russian International Affairs Council
FRA Izraelewicz, Erik CEO, Le Monde
USA Jacobs, Kenneth M. Chairman and CEO, Lazard
USA Johnson, James A. Vice Chairman, Perseus, LLC
USA Jordan, Jr., Vernon E. Senior Managing Director, Lazard
USA Karp, Alexander CEO, Palantir Technologies
USA Karsner, Alexander Executive Chairman, Manifest Energy, Inc
FRA Karvar, Anousheh Inspector, Inter-ministerial Audit and Evaluation Office for Social, Health, Employment and Labor Policies  
RUS Kasparov, Garry Chairman, United Civil Front (of Russia)
GBR Kerr, John Independent Member, House of Lords
USA Kerry, John Senator for Massachusetts
TUR Keyman, E. Fuat Director, Istanbul Policy Center and Professor of International Relations, Sabanci University

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *