15 Ocak 2015 Perşembe

İşte MİT Tutanakları






2_0










4(1)








5(1)


İşte MİT Tutanakları


Adana’da ‘MİT TIR’larının El Kaide ve Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) silah taşıdıkları iddiasıyla 19 Ocak’ta durdurulmasına ilişkin dün internette yayınlanan tutanaklar gerekçe gösterilerek Twitter ve Facebook başta olmak üzere birçok internet sitesi için erişim engelleme kararı alındı.
Adana’dan geçen yıl durdurulan ve MİT’e ait olduğu ileri sürülen tırlar ile ilgili çok sayıda iddia dile getirildi. Tırları durduran Cumhuriyet savcısı görevden alındı, askerlerin ise casusluk faaliyeti yaptığı ileri sürülerek haklarında dava açıldı. Tırların yakalanmasından sonra hükümet cephesinden ‘tırların Suriyeli Türkmenlere insani yardım taşıdığı’ açıklamaları yapılmıştı.
Bir AKP’li Bakan’ın Danışmanını hackleyerek ele geçirdiğini iddia ettiği belgeleri yayınlayan hacker LazepeM 60’a yakın bilgi ve belgeleri paylaştı. Belgelerin yayınlanmasının ardından tutanakları yayınlayan tüm internet sitelerine erişimin engellenmesi için mahkeme kararı alındı.
TIRLAR EL-KAİDE’YE GİDİYORMUŞ
Hacklenen belgelerde, Jandarma komutanlığının fezlekesi dikkat çekiyor. Fezlekede ‘tırların El-Kaide’ye gittiği’ vurgulanıyor. Paylaşılan belgelerde, çok sayıda askerin ve hatta ‘Yarbay’ düzeyinde üst düzey rütbelilerin tanıklığında gerçekleşen aramalarda, TIR’ların içinde roket başlığı olduğunun tespit edildiği ortaya çıktı.
TALİMAT BAŞBAKAN’DAN
Belgeler şok edici bilgilerle dolu. Belgelere göre, Hüseyin Avni Coş olay yerine gelip, ‘tırların Başbakan’ın talimatıyla gittiğini, ölüm pahasına bu tırlara müdahale ettirmeyeceğini’ söylüyor. Durdurulan tırlarla ilgili, MİT’in casusluk demesi üzerine soruşturma başlatan Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığının soruşturma sonucu bu operasyonun ‘casusluk olmadığı’ kanısına vardığı, hatta ‘bu soruşturmayı Cumhuriyet savcılığı yürütmemeli, bu askeri bir soruşturmadır’ dediği, yayınlanan belgelerde oraya çıktı. Bu belge ile, ‘Genelkurmay Başkanlığı’ casusluk iddiasını yalanlamış oldu.
‘KAZMA KÜREKLE MÜHİMMAT ARIYORSUNUZ PATLAYACAK’
Belgelerde, MİT personelinin tırlarda arama yapan askerlere yönelik tepkisi dikkatleri çekti. İddia edilen ifadeye göre MİT personeli askerlere; ‘Ulan armutlara bak, kazma kürekle mühimmat arıyorlar, bilen biri arasın, tırlar bomba dolu patlayacak’ diyor.
AHMET TÜRK’E SUİKAST PLANI
Belgelerde, TIR’lardan bir tanesinin bomba yüklü olduğu ve Ahmet Türk’ün katılacağı BDP mitinginde patlatılacağı iddia edildi. Kan donduran iddia, sosyal medyada paylaşılan belgelerde yer alıyor.
1_0

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *