30 Mayıs 2015 Cumartesi

KOD ADI : YENİ DÜNYA DÜZENİ VE İNGİLİZ MİSYONER ÖRGÜTÜ

* Petro- Dolar misyoner örgütü Suudi Aşiret Hanedanlığının ”Yahudi” Olduğuna Dair Belgeler-
İngiliz misyoner örgütü Suudi aşireti Hanedanlığı tarikat örgütü Vahhabizm (mezhebi ) tapınakçılığı 17.ci yüzyılın sonlar ve 18.yüzyılın başlarında İran yahuda misyonerlerince ortaya çıkan Bahai tapınakçı örgütü gibi , Suudi Arabistan’da da İngiliz yahuda casuzlarınca örgütlenerek ortaya çıkan ve ekonomik güç sistemlerini ellerinde tutan zengin Suudi Vehabi tarikat tapınakçıları örgütü siyasi dinsel akımdır.
İngiliz misyonerlerince kurulan Vehhabi tarikatı misyoner mezhebi, İslam’ın Arap coğrafyasında yayılması ile Müslümanmış gibi görünen gizli yahuda Araplar’dan Suudi aşiret örgütü Vahhabi tarikatının kurucusu Muhammed Abdülvehhab'ın evlilik yoluyla gizli yahuda Suudi aşireti ile akraba olmalarından dolayı İngiliz yahuda misyoner örgütlerince ekonomik, siyasi ve askeri güç kazanarak zenginleşen Vehhabiler Mekke’yi ele geçirince Sultan 2. Mahmud’un emriyle Mısır Valisi Kavalalı Mehmet Ali Paşa komutasındaki Osmanlı ordusu Suudi Vehhabilerin üzerine yürüdü, Mekke ve Medine geri alındı.
Suud ailesinden bazılarını yakalayıp İstanbul'a yolladı. Daha sonra Osmanlı hanedanlığı , Vehabilere yardım eden ve Osmanlı hanedanlığının da borçu olduğu İngiliz hanedanlığı yüzünden, Vehhabilerden Mekke ve Medine’yi geri alan Kavalalı Mehmet Ali Paşayı sorun yapaınca, Kavalalı Mehmet Ali Paşa Arabistan'dan çekilme talimatı verilerek Osmanlı ordusunun Mekke ve Medine’den geri çekilmesi sonucunda Hicaz’da Suudi Vahhabiler tekrar hakimiyet kurarak İngiliz hanedanığının güdümünde bugünkü Suudi Arabistan krallığının temeli resmen atılmış oldu.
Kısacası , 1773 yılında bankacılık, finans ve borsa sömürü sistemlerini kuran ve o gün bugündür Müslüman toplumlarının yaşadığı coğrafyalardaki zengin enerji maden ve altın kaynaklarını sömüren kapitalist siyonist yahudiler gibi Müslümanların canlarının ve mallarının kendilerine helal olduğunu savunan kapitalist küresel sermayenin petro- dolar ittifakı örgütü misyoneri Suudi Vehhabiler, Müslüman mezhepleri olan Hanifi  (sünni ) , Maliki, Şafi, ( şia ) Hanbeli gibi İslam mezheplerini ”kafir” olarak gören ve Müslümanların canlarının ve mallarının kendilerine helal olduğunu savunan İngiliz misyoner Vahhabi tarikat mezhebi bu nedenle Müslüman kanı akıtmayı meşru kılmasına karşı olan gerçek İslam Dini alimlerinin Suudi Vahhabi ve İngiliz casusu misyoner tarikat örgütlerince sessiz sedasız yok edildiği bilinmektedir.
*Geçtiğimiz asrın yetmişli yıllarında “Tarih-i Âl-i Suud” (Suud Hanedanının Tarihi) adlı eser Arabistanlı ünlü yazar Nasır el-Said tarafından kaleme alındı. Yazar Arabistan dışında ikamet etmesine rağmen kitabının basılıp yayımlanmasından hemen sonra direk olarak Arabistan devleti tarafından mali destekler alınarak Suud Hanedanı tarafından suikasta maruz kalarak yaşamını yitirdi.
Nasır Said 1040 sayfalık eserinde Suud hanedanına mensup bireylerin yaşamını tek tek incelemiş ve onların ahlaki bozukluklarına yer vermiştir. Bununla birlikte derin ve etraflı bir araştırmayla Suudi Hanedanının Yahudi olduğunu ispat etmiştir.
Yazar kitabı kaleme aldığı dönemde Kral Fahd b. Abdülaziz hayatta olduğu için daha ziyade onun ahlaksızlıklarını ve yolsuzluklarını ortaya çıkarmaya çalışmıştır.
Nasır el-Said kitabının ilk 30 sayfasını Suud Hanedanının şecerename-sine ayırmış ve kitabının sonunda da bu hanedanının aslında Hicaz ve Medine Yahudilerine dayandığını ispat etmiştir.
El-Said kitabının devamında İngiliz misyoner Yahudilerinden özellikle İngiliz casusu Lawrewns’in desteği ile Muhammed B. Abdülvahhab’ın tesis ettiği “Vahhabilik Tarikatını” İngiliz hanedanlığınca nasıl desteklendiğini genişçe açıklıyor. Sonra Muhammed b. Abdülvahhab'ın Vahhabi İngiliz misyoner örgütü tarikatı lideri olduğunu ve bununla beraber Arabistan'ın siyasi liderliğinin Suud Hanedanına intikal edilmesinde İngiliz Yahudi sermayesinin eli olduğunu ve bu planın Avrupa ekonomisinin gizli patronu kapitaist İngiliz yahuda sermayesinin gizli baronları örgütü ve istihbarat misyoner İngiliz casusu yahuda Rawrewns tarafından planlanıp icra edilmesini geniş bir şekilde açıklıyor.
Yazar, Suud Hanedanının icraatlarını teferruatıyla incelemiş ve hiçbir hususu kalemden düşürmemeye gayret etmiştir. Devamında Bu hanedanın Arabistan'daki Müslüman
kabilelere yönelik soykırımlarını incelemiş ve iddiasının ispatı için gerçekleri yansıtan birtakım tarihi fotoğrafları gözler önüne sermiştir. Yazar, kitabının devamında Suudi Hanedanının geçtiğimiz asırda İngiliz sermaye örgütünün yönettiği İngiliz Hanedanlığı ile olan ekonomik ve stratejik her alanda yakın irtibatlarına da yer vermiştir.
Nasır el-Said kitabının devamında Suudi Hanedanı ile İngiliz , Pentagon yahuda sermaye örgütlerinin desteği ile İsrail rejiminin kurucusu Ben Gurion arasındaki yakın ancak gizli tutulan irtibatlarına ve günümüzde bu ikilinin arasında devam eden ilişkilerine yer vermiş ve şöyle eklemiştir: “Ben Gurion'un idealindeki rejimi kurmak için direk olarak Suudi Hanedanının desteğini almıştır.”
Yazar, yukarıda adı geçen “Tarih-i Arabistan” (Arabistan Tarihi) adlı eserin kapağına eski Arabistan kralı Fahd b. Abdülaziz’in gençlik yıllarında fahişe bir kadın ile yakalandığı bir fotoğrafını bırakmıştır. Fotoğrafta kral tanınmamak için elleriyle yüzünü kapatmaya çalışıyor. Yazar fotoğrafın üstünde Suud Hanedanına gönderme yaparak Bakara suresinin 204’ten 207’ye kadarki ayetlerinin mealini yazmıştır:
* “İnsanlardan kimi de vardır ki, dünya hayatı hakkındaki sözleri senin hoşuna gider ve o kalbindekine Allah'ı şahit tutar. Hâlbuki O, İslâm düşmanlarının en yamanıdır.
* İş başına geçti mi yeryüzünde bozgunculuk çıkarmak, ekini ve nesli helak etmek için koşar. Allah ise bozgunculuğu sevmez.
* Ona: "Allah’tan kork!" dendiği zaman da kendisini onuru (gururu) günah işlemeye sevk eder. Cehennem de onun hakkından gelir. O ne kötü bir yataktır!”
Şimdi Bu Habis Şecerenin Ayrıntılarına Bir Göz Atalım:
Hicret’ten sonra 851 senesinde ANZA kabilesinin bir kolu olan Al -MASALİKH grubundan bir kaç adam buğday, mısır ve öteki yiyecek ürünleri almak üzere bir kervan kurarak Necd’den Irak’a gitti. Bu kervanın lideri Sahmi Bin Hatlul’du. Kervan Basra’ya gelince, yiyecek almak için durdu.Yiyeceği daha ucuza almak için pazarlık ettikleri sırada Yahudi tüccar Murdakai Bin İbrahim bin Mose, kervandakilere nereli olduklarını sordu. ANZA kabilesinin El Masalikh kolundan geldiklerini söyleyen kervandakilere Yahudi tüccar Murkadai büyük bir sevinçle sarılarak kendisinin de aslen o kabileden geldiğini fakat babasının aile içi ihtilaflar yüzünden kabileden ayrıldığını ve bu bölgeye yerleştiğini söyledi.
Yanında çalışanlara dönen Murkadai, kervandakilerin develerini her çeşit yiyecekle doldurmalarını emretti. Bu durumdan çok duygulanan kervandakiler, Murdakai’nin anlattığı her uydurma hikayeye hiç tereddüt etmeden inandılar. Kervanın yükünü alıp da hareket etmeye başlayacağı an,Yahudi tüccar onlarla Necd’e gelmek istediğini ve ata topraklarını görmek istediğini söyledi. Bu istek kervan üyeleri tarafından memnuniyetle karşılandı.
Kervanla birlikte Necd’e gelen Murkadai, burada kaldığı süre içerisinde burada tanıştığı insanlara çeşitli propagandalar yaptı ve çevresinde bir grup oluşturmaya başladı.
Yaptığı propagandalar Yemen, Hicaz ve Necd bölgesinde etkin olan Müslüman din adamı Şeyh Salih Salman Abdullah El Tamimi’nin tepkili muhalefetiyle karşılaşmıştı. Şeyh, Murkadai’nin gerçek niyetini çözmüş ve onu bölgeden sürdürmüştü.
El Kasım bölgesine sürülen Murkadai burada ismini değiştirerek ve Müslümanmış gibi görünmek için Markan Bin İbrahim Musa ismini aldı. Bir sure sonra sürgün edildiği bu bölgeden ayrılan Murkadai El-Katif yakınlarındaki Müslümanların yoğunlukta yaşadığı Diriye kasabasına yerleşerek burada yeni hikayeler uydurarak propagandalara başlar.Uydurduğu hikayeler arasında en çok bilinenlerden birisi Hz Muhammed s.a.v kalkanının Uhud savaşında putperestler tarafından ele geçirildiği ve kalkanın daha sonra Banu Kunakiya adlı bir zengin Yahudi kabilesine satıldığı, onlarında bu kalkanı eşsiz bir hazine gibi sakladıkları hikayesiydi.Bu hikayelerle ve propagandalarla saygınlık kazanan Murkadai, bu kasabaya tamamen yerleşerek burayı kafasında tasarladığı Yahudi krallığının merkezi olarak görüyordu.
Markan Bin İbrahim Musa (Murkadai), Molla, Şeyh , kral olmak için bölgedeki birkaç Bedevi kabilesiyle yakınlaştı ve onların güvenini kazandıktan sonra krallığını ilan etti…
Bu bölgede güçlü olan Ajman ve Banu Halid kabilesi birleşerek gerçek kimliğini ve amacını deşifre ettikleri Murkadai’ye karşı büyük bir saldırı başlatırlar. Saldırı da canını zor kurtaran Murkadai, bugün El Riyad olarak bilinen o zamanlar El Arid olarak adlandırılan bölgedeki El Mailibid Gusabiya’daki bir çiftliğe sığınır. Çiftlik sahibi iyi niyetli bir adam olduğundan Murkadai’ye kalması için bir barınak ve yetecek kadar yiyecek verir. Mukadai burada 1 ay kaldıktan sonra çiftlik sahibini öldürerek mallarına el koyar ve çevredekilere de çiftlik sahibinin hırsızlar tarafından öldürüldüğünü söyler.
Çiftliğe kurulduktan sonra, hemen Madaffa adında bir misafirhane kurarak çevresinde topladığı insanlara kendisinin Müslüman bir Arap şeyhi olduğunu söyleyerek Şeyh Salih Salman Abdullah Tamimiye karşı düşmanlık uyandıran propagandalara girişir ve bir gün Şeyh Tamimi’yi el Zalafi kasabasındaki camide öldürtür.
Kendini iyice güvende hisseden Murkadai, birden çok kadınla evlenerek bir sürü çocuk yapar. Suudi kabilesini kuran Murkadai, İslam inancına gizliden hurafeler ve takiyyeler katarak eski yahuda döneminden kalma kendi inançlarını tatbik etmeye başlar ve çevrede ekonomik olarak güçlü olan Müsüman kabilelerin tarlalarını ya parayla satın alarak ya da ayak oyunlarıyla ele geçirir ve kısa bir süre içinde bölgede çok büyük bir güç olur.
Bu şekilde Suudi aşiret kabilesi ortaya çıkmış olur. Murkadai’nin oğullarından El Mukaran’in iki oğlu olur. Bunlardan birisinin adını” Muhammed” ötekisinin adı da Suud koyar.
Suudi aşireti krallığının ismi buradan gelmektedir.
Amaçları önünde engel gördüklerini ya kadın, ya para ya da güçle susturdular.
Suudi ailesinin Arapların en önemli kabilelerinden Rabia, Anza ve Almasalih kabileleriyle hiçbir ilgisi olmadığını ve Yahudi olduklarını yazmak isteyen biyografi yazarlarını ya parayla ya da korkuyla vazgeçirdiler. O zamanlar okuma yazma oranı çok düşük ve şeyhlerin , mollaların her söylediklerine inanan Arap Müslümanları kolayca aldatmanın yolu elinde uyduruk bağlantılarla yazdığı bir kitapta Suudi krallarının soyunu Hz. Muhammed’e dayandıran Krallık kütüphanesinin kiralık müdürü Muhammed El Tamimi’ye Suudi krallığı tarafından Suudi Arabistan Mısır Konsolosluğu aracılığıyla çok büyük paralar verildi.
Zamanla çok güçlenen Suudi ailesi , İslam inancına uygun ibadet eden ve Firavun döneminden kalma krallık ve hanedanlıkların elitler ve köleler sistemine karşı olan ve
Kur’an ayetlerine göre yaşayan Müslüman Arapların önde gelen ailelerini ve kabilelerinin yeteri kadar Müslüman olmamakla ya ” dinsiz” ya da ” zındık” olmakla suçladılar .
Suudi aşireti Vahab i tarikatı adaleti adıyla bir çoğunu katlettiler.
"SUUDI FAMILY" adıyla yayımlanan kitabin 98-101. sayfalarında Suudi hanedanının özellikle Necd bölgesinde yasayan yoksul Müslümanları zındık – köle olarak ilan etmişler ve buradaki Müslümanların kanlarının, paralarının, mallarının ve karılarının kendilerine kapatma ve köle olarak helal olduklarını deklare ettikleri yazılmaktadır.
Yine kitapta yazılanlara göre Suudi aşireti Vahabi tarikatı tapınak kurallarının çizgisinde olmayan Müslümanların Müslümanlığının geçerli olmayacağı ve cehenneme gidecekleri fetvaları vererek Vahabi tarikat Tapınakçılığına karşı olan Müslümanları adeta bölgede hor görülen zındıklar olarak göstermek için çeşitli propagandalar yapılarak işkenceler yapılarak taşladıkları Müslümanları bölgeden sürdükleri iddia edilmektedir.
Osmanlı topraklarının bölünmesinin ilk zeminini, Osmanlı coğrafyasında yaşayan toplumlar arasında etnisite ve mezhep çatışmaları yaratarak atan İngilizlerle birlikte hazırlayan gizli yahuda Suudi aşireti Vahabi tarikatı misyoner örgütleri, İslam coğrafyasının Müslüman Arap bölgelerini zorla ele geçiren Suudi aşireti ailesinden Kral Abdul Aziz 20.yüzyılın başlarında Osmanlı imparatorluğu ile yeniden işbirliğine girmek istemiş fakat Osmanlı yöneticileri tarafından zalim, güvenilmez ve vahşi bulunarak reddedilmiştir. Bunun üzerine, İslam coğrafyasında tek güç olmaya çalışan İngiliz siyonist msiyoner örgütü gizli yahuda Suudi aşireti tarikat hanedanlığı İngilizlerle birlikte Osmanlı askerlerini de arkadan vurdukları gibi ayrıca Arap coğrafyasında İngilizlerle birlikte sömürü ve işgallerinde bölgede bir çok katliamlara imza atmıştır.
Kendilerini koruyan yasalar çıkaran Suudi Hanedanlığı kurulalı Suudi Arabistan’daki tüm resmi kurumlar aynı aşiretin mensuplarınca yönetilmesinden dolayı Suudi aşireti hanedanlığından olmayan Müslümanların hanedanlığın en ufak bir politikasını eleştirecek olan herhangi bir insanın cezası Vahhabi tarikatı gereği idamdır.
Ülkede birçok insan yoksul olmasına rağmen, Müslümanların zengin arazilerini de çeşitli oyunlarla ele geçirerek zenginleşen ve Mekke’yi de işgal eden Suudi aşireti zengin hanedanı koskoca ülkeye kendi isimlerini vererek ülkenin her şeyini ve tüm tapusunu kendi hanedanlıklarının üzerlerine geçirerek bütün doğal kaynaklardan sadece kendi kabileleri coğrafyasındaki zengin enerji, maden ve altın zengin kaynaklarından birlikte yararlanmaktadırlar.
Suudi Vahhabi hanedanının Yahudi olduklarına dair yukarıda adı geçen “Tarih-i Âl-i Suud” (Suud Hanedanının Tarihi) kitabındaki belgelerin yanı sıra bu habis ailenin kendi itirafları da yer almaktadır:

*1960 yılında Kahire’de yayın yapan "Savl El Arap" radyosu ile Yemen’de yayın yapan Sana’ya radyoları Suudi ailesinin gizli Yahudiler olduğunu iddia ettiler. Konuyla ilgili iddiaları yalanlamayan Kral Faysal, 17 Eylül 1969’da Washington Post gazetesine verdiği demeçte " Biz Suudi hanedanının Yahudi akrabaları vardır!!! Yahudilere karşı husumet besleyen Arap ve İslam otoriteleriyle ayni noktada değiliz. Bizim ülkemiz Yahudiliğin ilk kaynağı olup yeryüzüne dağıldığı yerdir!!!" demiştir.
Ya bizde:
Gülük İmamı Ahmet Hamdi Gül ile Adeviye Gül evliliğinin ardından çok geçmeden 29 Ekim 1950 tarihinde Kayseri'de bir erkek çocukları oluyordu. Çocukları 29 Ekim'de doğduğu için bir adını da Cumhur koydular. Ancak Cumhur ve yakın çevresi bu adı hiç beğenmeyince Abdullah isminde karar kıldılar. Cumhur adı 2 yaşındaki bir fotoğrafın arkasında kalmıştı. Aile bu olayı oğulları Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı olunca hatırladı. Gazetelere servisler yapıldı.

Hatırladıkları sadece bu kadar da değildi. Yıllarca Kayserili olduğunu söyleyen Gül ailesi aslında Kayseri'ye 1915 yılında Siirt'ten göçmüştü. Aile; çevreye kendini Arap olarak tanıtmıştı. Oysa Araplıkla hiçbir ilgileri yoktu. Tayyip de Siirt'li olan eşinin Arap olduğunu ilan etmişti. Ancak nüfus kayıtlarından ulaştığım belgelerde Emine Erdoğan'ın Yahudi olduğunu belgelemiştim. Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Akif Beki'nin yazdığı "Erdoğan'ın harfleri" adlı kitaba göre Erdoğan Musa'nın soyundan geliyordu.
Abdullah Gül, Siirt göçmeni olduğu yanında yıllarca içinde taşıdığı Yahudi ve Amerika aşkını dahi gizledi. Refah Partisi Genel Başkan Yardımcılığı sırasında, partinin İsrail karşıtı söylemlerinin ve tavırlarının yumuşatılması sonucunda ABD'de itibarlarının artacağı şeklindeki söylem karşısında adeta küplere biniyor şöyle konuşuyordu:

"Diğer parti liderlerinin yaptığı gibi Amerika'da kapalı kapılar ardında konuşmalar yapmadık, yapmayız da..."

Gül şöyle devam ediyordu:
"Uzlaşacağız diye değerlerimizden vazgeçecek değiliz..." Bu sözleri söyleyen Gül, ABD'lilerle belki binlerce kez kapalı kapılar ardında bir araya geldi. 21 Ağustos 2001 tarihinde Milliyet Gazetesi'nden Derya Sazak'la yaptığı söyleşide ise; "Dini ağırlıklı siyaset yapmanın, dindar insanlara ve Türkiye'ye faydası olmadığını gördük... Doğrusu bir iktisatçı olarak adil düzeni işleyebilir bir model olarak görmedim" diyordu.      * Musa'nın Gül'ü

Aldığı ödül ve madalyalar;


Pro Merito madalyası
 Avrupa Birliği
2002
Brüksel
Pro Merito Madalyası Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde on yıl aralıksız sürdürdüğü başarılı çalışmalarından dolayı verilmiştir.

Abdülaziz el-Suud Nişanı
Suudi Arabistan
2007
Ankara
Abdülaziz el-Suud Nişanı adını, Suudi Arabistan'ın ilk kralı Abdülaziz el-Suud'dan almıştır.

Büyük İngiliz Yüksek Şövalye Nişanı
 Birleşik Krallık
2008
Ankara
İngiliz Yüksek Şövalye Nişanı Büyük Britanya'nın en önemli nişanlarından birisidir.

Bağımsızlık Kolyesi
 Katar
2009
İstanbul

Prens Henry Nişanı
 Portekiz
2009
Ankara
Prens Henry Nişanı "Infante Dom Enrique" nişanının en yüksek düzeyi olan ve yalnız Devlet Başkanlarına verilen bir nişandır.

İtalya Cumhuriyeti Liyakat Nişanı
 İtalya
2009
Ankara
Liyakat Nişanı İtalya'nın en yüksek rütbeli nişanıdır.

Büyük Mübarek Nişanı
 Kuveyt
2009
Kuveyt Şehri

Kamerun Cumhuriyeti Cesaret Nişanı
2010
Yaoundé
Liyakat Nişanı Kamerun'un ikinci en yüksek nişanıdır.

Nişan-ı Pakistan
 Pakistan
2010
İslamabad
Nişan-ı Pakistan Pakistan Hükûmeti tarafından verilen en yüksek dereceli sivil nişandır.

2010 Chatham House Ödülü
 Birleşik Krallık
2010
Londra
Cumhurbaşkanı Gül'e "Yılın Devlet Adamı" ödülü İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth tarafından verilmiştir.

Macaristan Cumhuriyeti Liyakat Nişanı
 Macaristan
2011
Ankara
Liyakat Nişanı Macaristan'ın en yüksek devlet nişanıdır.

Hollanda Aslanı Büyük Şövalye Nişanı
 Hollanda
2012
Amsterdam
Hollanda Aslanı 1815 yılında verilmeye başlanmıştır.

Altın Kartal Nişanı
 Kazakistan
2012
Ankara
Altın Kartal Nişanı Kazakistan'ın en yüksek nişanı ünvanına sahiptir.

Serafim Kraliyet Nişanı
 İsveç
2013
Stockholm
Serafim Nişanı, İsveç'in Devlet ve Hükümet Başkanlarına verdiği en yüksek rütbeli nişandır.

Aziz George Zafer Nişanı
 Gürcistan
2013
Ankara
Aziz George Nişanı Gürcistan Cumhurbaşkanı tarafından tevcih edilen en büyük ikinci madalyadır.

Cumhurbaşkanının Yıldızı Nişanı
 Türkmenistan
2013
Aşkabat
Türkmenistan Devlet Nişanı ilk kez Abdullah Gül'e tevcih edilmiştir.

Aziz Olaf Nişanı
 Norveç
2013
Ankara
Norveç Krallığı'nın en yüksek rütbeli onur nişanıdır.

Haydar Aliyev Nişanı
 Azerbaycan
2013
Ankara
Haydar Aliyev Nişanı Azerbaycan'ın en yüksek nişanıdır.

House Nassau Altın Aslan Nişanı
 Lüksemburg
2013
Ankara
Altın Aslan Nişanı Lüksemburg'un en büyük ulusal nişanıdır.

Uluslararası Mahtumkulu Ödülü
 Türkmenistan
2014
Ankara
Ödül adını ünlü Türkmen şair Mahtumkulu Firaki'den almıştır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devlet Nişanı
 KKTC
2014
Lefkoşa

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Şeref Madalyası
 Türkiye
2014
Ankara

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *